POLITIKA PRIVATNOSTI

Ažurirano 26. svibnja 2022

Ova obavijest o privatnosti obavještava Vas o načinu na koji obrađujemo Vaše osobne podatke kada stupite u kontakt s nama ili kada koristite jednu od naših usluga u skladu s Uredbom (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća (dalje u tekstu: Opća uredba o zaštiti podataka).

Ova obavijest o privatnosti za K-media, obrt za izdavaštvo i usluge, vl. Katarina Marjanović (poslovanje kao K-media, obrt za izdavaštvo i usluge) (“K-media, obrt za izdavaštvo i usluge“, “mi” ili “naš“), opisuje kako i zašto bismo mogli prikupljati, pohranjivati, koristiti i/ili dijeliti (“obrađivati“) vaše podatke kada koristite naše usluge (“Usluge“), na primjer kada:

 • posjetite našu web stranicu na https://katarinamarjanovic.com ili bilo koju našu web stranicu koja povezuje ovu obavijest o privatnosti
 • surađujte s nama na druge povezane načine, uključujući bilo koju prodaju, marketing ili događaje

Pitanja ili nedoumice? Čitanje ove obavijesti o privatnosti pomoći će Vam da razumijete svoja prava i izbore privatnosti. Ako se ne slažete s našim pravilima i praksom, molimo Vas da ne koristite naše Usluge. Ako i dalje imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica, obratite nam se na info@katarinamarjanovic.com.

 1. KOJE PODATKE PRIKUPLJAMO?

Osobni podaci koje nam otkrivate

Ukratko: Prikupljamo osobne podatke koje nam pružite.

Osobne podatke koje nam dobrovoljno dajete prikupljamo kada izrazite interes za dobivanje informacija o nama ili našim proizvodima i uslugama, kada sudjelujete u aktivnostima na Uslugama ili kada nas kontaktirate na drugi način.

Osobni podaci koje ste dali.  Osobni podaci koje prikupljamo ovise o kontekstu Vaših interakcija s nama i Uslugama, izborima koje donosite te proizvodima i značajkama koje koristite. Osobni podaci koje prikupljamo mogu uključivati sljedeće:

 • telefonske brojeve
 • ime i prezime
 • adresu e-pošte
 • dostavnu adresu

Osjetljive informacije. Ne obrađujemo osjetljive podatke.

Svi osobni podaci koje nam pružite moraju biti istiniti, potpuni i točni.

 1. KAKO OBRAĐUJEMO VAŠE PODATKE?

Ukratko: Obrađujemo Vaše podatke kako bismo pružili naše usluge, poboljšali ih i upravljali njima, kako bismo uspješno komunicirali s Vama, radi sigurnosti i sprječavanja prijevara te kako bismo bili u skladu sa zakonom. Vaše podatke možemo obrađivati i u druge svrhe uz Vaš pristanak.

Vaše osobne podatke obrađujemo zbog jednog od sljedećih razloga:

 • Pružanje i olakšavanje isporuke proizvoda korisniku. Vaše podatke obrađujemo kako bismo Vam dostavili traženi proizvod.
 • Odgovaranje na upite korisnika/radi podrške korisnicima. Vaše podatke obrađujemo kako bismo odgovorili na Vaše upite i riješili sve potencijalne probleme koje biste mogli imati sa traženom uslugom.
 • Da bismo ispunili narudžbe i uspješno upravljali njima.  Vaše podatke obrađujemo kako bismo ispunili narudžbe i upravljali njima, plaćanjima, povratima te zamjenama.

Kao rezultat tih postupaka, potrebne su nam informacije kao što su: Vaše ime i prezime, dostavna adresa i telefonski broj, informacije o plaćanju, informacije o Vašoj lokaciji, sadržaj e-mailova koje ste nam poslali.

 1. NA KOJE SE PRAVNE OSNOVE OSLANJAMO ZA OBRADU VAŠIH PODATAKA?

Ukratko: Vaše osobne podatke obrađujemo samo kada smatramo da je to potrebno i kada  imamo valjan pravni razlog (tj. pravnu osnovu) prema važećem zakonu i s Vašim pristankom, za poštivanje zakona, pružanje usluga za sklapanje ili ispunjavanje naših ugovornih obveza, zaštitu Vaših prava ili za ispunjavanje naših legitimnih poslovnih interesa.

Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR) zahtijeva da objasnimo valjane pravne osnove na koje se oslanjamo kako bismo obradili Vaše osobne podatke. Kao takvi, možemo se osloniti na sljedeće pravne osnove za obradu Vaših osobnih podataka:

 • Pristanak. Vaše podatke možemo obraditi ako ste nam dali dopuštenje (tj. pristanak) za korištenje Vaših osobnih podataka u određenu svrhu. Pristanak možete povući u bilo kojem trenutku. Kliknite ovdje da biste saznali više.
 • Izvršenje ugovora.  Vaše osobne podatke možemo obrađivati kada smatramo da je potrebno ispuniti naše ugovorne obveze prema Vama, uključujući pružanje naših usluga ili na Vaš zahtjev prije sklapanja ugovora s Vama.
 • Zakonske obveze.  Vaše podatke možemo obrađivati tamo gdje smatramo da je to potrebno za poštivanje naših zakonskih obveza, kao što je suradnja s tijelom za provedbu zakona ili regulatornom agencijom, ostvarivanje ili obrana naših zakonskih prava ili otkrivanje Vaših podataka kao dokaza u parnicama u koje smo uključeni.
 • Vitalni interesi.  Vaše podatke možemo obrađivati tamo gdje smatramo da je potrebno zaštititi vaše vitalne interese ili vitalne interese treće strane, kao što su situacije koje uključuju potencijalne prijetnje sigurnosti bilo koje osobe.
 1. KADA I S KIM DIJELIMO VAŠE OSOBNE PODATKE?

Ukratko: Informacije možemo dijeliti u određenim situacijama opisanim u ovom odjeljku i/ ili sa sljedećim trećim stranama.

Možda ćemo morati podijeliti Vaše osobne podatke u sljedećim situacijama:

 • Poslovni transferi.  Vaše podatke možemo dijeliti ili prenositi u vezi s bilo kojim spajanjem, prodajom imovine tvrtke, financiranjem ili stjecanjem cijelog ili dijela našeg poslovanja ili tijekom pregovora o bilo kojem spajanju, prodaji imovine tvrtke, financiranju ili preuzimanju cijelog ili dijela našeg poslovanja drugoj tvrtki.
 1. KORISTIMO LI KOLAČIĆE I DRUGE TEHNOLOGIJE PRAĆENJA?

Ukratko: Možemo koristiti kolačiće i druge tehnologije praćenja za prikupljanje i pohranu Vaših podataka.

Koristimo kolačiće i slične tehnologije praćenja za pristup ili pohranu podataka. Konkretne informacije o tome kako koristimo takve tehnologije i kako možete odbiti određene kolačiće navedene su u našoj Obavijesti o kolačićima.

 1. KOLIKO DUGO ČUVAMO VAŠE PODATKE?

Ukratko: Vaše podatke čuvamo onoliko dugo koliko je potrebno za ispunjavanje svrha navedenih u ovoj obavijesti o privatnosti, osim ako zakonom nije drugačije propisano.

Vaše osobne podatke čuvat ćemo samo onoliko koliko je to potrebno u svrhe navedene u ovoj obavijesti o privatnosti, osim ako je zakonom potrebno ili dopušteno dulje razdoblje čuvanja (kao što su porez, računovodstvo ili drugi zakonski zahtjevi). Nikakva svrha u ovoj obavijesti neće zahtijevati da Vaše osobne podatke čuvamo dulje od 90 dana.

Kada nemamo stalnu legitimnu poslovnu potrebu za obradom Vaših osobnih podataka ili ćemo izbrisati ili anonimizirati takve podatke ili, ako to nije moguće (na primjer, jer su Vaši osobni podaci pohranjeni u arhivama sigurnosnih kopija), tada ćemo sigurno pohraniti Vaše osobne podatke i izolirati ih od bilo kakve daljnje obrade dok brisanje ne bude moguće.

 1. KAKO ČUVAMO VAŠE PODATKE?

Ukratko: Cilj nam je zaštititi Vaše osobne podatke kroz sustav organizacijskih i tehničkih sigurnosnih mjera.

Proveli smo odgovarajuće i razumne tehničke i organizacijske sigurnosne mjere osmišljene za zaštitu sigurnosti svih osobnih podataka koje obrađujemo. Međutim, unatoč našim zaštitnim mjerama i naporima da osiguramo Vaše podatke, nijedan elektronički prijenos putem interneta ili tehnologije pohrane informacija ne može biti zajamčeno 100% siguran, tako da ne možemo jamčiti da hakeri, cyber kriminalci ili druge neovlaštene treće strane neće moći pobijediti našu sigurnost i nepravilno prikupljati, pristupati, krasti ili mijenjati Vaše podatke. Iako ćemo dati sve od sebe da zaštitimo Vaše osobne podatke, prijenos osobnih podataka na i s naših Usluga na vlastitu je odgovornost. Uslugama biste trebali pristupiti samo u sigurnom okruženju.

 1. KOJA SU VAŠA PRAVA NA PRIVATNOST?

Ukratko: U nekim regijama, kao što su Europski gospodarski prostor (EGP) i Ujedinjena Kraljevina (UK), imate prava koja vam omogućuju veći pristup i kontrolu nad Vašim osobnim podacima. U bilo kojem trenutku možete pregledati, promijeniti ili ukinuti svoj račun.

U nekim regijama imate određena prava prema primjenjivim zakonima o zaštiti podataka. To može uključivati pravo (i) zatražiti pristup i dobiti kopiju Vaših osobnih podataka ii. zatražiti ispravak ili brisanje; iii. ograničavanje obrade Vaših osobnih podataka; i iv. ako je primjenjivo, na prenosivost podataka. U određenim okolnostima također možete imati pravo prigovora na obradu Vaših osobnih podataka. Takav zahtjev možete podnijeti tako da nas kontaktirate pomoću podataka za kontakt navedenih u odjeljku “KAKO NAS MOŽETE KONTAKTIRATI U VEZI S OVOM OBAVIJESTI?” ispod.

Razmotrit ćemo i postupiti po bilo kojem zahtjevu u skladu s važećim zakonima o zaštiti podataka.

Povlačenje privole: Svoju privolu možete povući u bilo kojem trenutku tako da nas kontaktirate pomoću podataka za kontakt navedenih u odjeljku “KAKO NAS MOŽETE KONTAKTIRATI U VEZI S OVOM OBAVIJESTI? ” ispod.

Međutim, imajte na umu da to neće utjecati na zakonitost obrade prije njezina povlačenja niti će utjecati na obradu Vaših osobnih podataka koja se provodi oslanjajući se na zakonite razloge obrade koji nisu privola.

Kolačići i slične tehnologije: Većina web preglednika prema zadanim je postavkama spremna prihvatiti kolačiće. Ako želite, obično možete postaviti svoj preglednik za uklanjanje kolačića i odbijanje kolačića. Ako odlučite ukloniti ili odbiti kolačiće, to bi moglo utjecati na određene značajke ili usluge naših Usluga.

Ako imate pitanja ili komentare o svojim pravima na privatnost, možete nam poslati e-poštu na info@katarinamarjanovic.com.

 1. KONTROLE ZA ZNAČAJKE KOJE SE NE PRATE

Većina web preglednika te neki mobilni operativni sustavi i mobilne aplikacije uključuju značajku Do-Not-Track (“DNT”) ili postavku koju možete aktivirati kako biste signalizirali svoje preferencije privatnosti da se podaci o Vašim aktivnostima pregledavanja na mreži ne nadziru i ne prikupljaju. U ovoj fazi nije dovršen jedinstveni tehnološki standard za prepoznavanje i implementaciju DNT signala. Kao takvi, trenutno ne odgovaramo na signale DNT preglednika ili bilo koji drugi mehanizam koji automatski komunicira Vaš izbor da se ne prati na mreži. Ako se usvoji standard za internetsko praćenje koji moramo slijediti u budućnosti, obavijestit ćemo Vas o toj praksi u revidiranoj verziji ove obavijesti o privatnosti.

 1. AŽURIRAMO LI OVU OBAVIJEST?

Ukratko: Da, ažurirat ćemo ovu obavijest prema potrebi kako bismo ostali u skladu s relevantnim zakonima.

Ovu obavijest o privatnosti možemo povremeno ažurirati. Ažurirana verzija bit će označena ažuriranim datumom “Revidirano”, a ažurirana verzija stupit će na snagu čim bude dostupna. Ako unesemo značajne promjene u ovu obavijest o privatnosti, obavijestit ćemo Vas ili istaknutim objavljivanjem obavijesti o takvim promjenama ili izravnim slanjem obavijesti. Preporučujemo Vam da povremeno pregledavate ovu obavijest o privatnosti kako biste bili obaviješteni o tome kako štitimo Vaše podatke.

 1. KAKO NAS MOŽETE KONTAKTIRATI U VEZI S OVOM OBAVIJESTI?

Ako imate pitanja ili komentare o ovoj obavijesti, možete nam poslati e-poštu na info@katarinamarjanovic.com ili poštom na:

K-media, obrt za izdavaštvo i usluge, vl. Katarina Marjanović

Josipa Jurja Strossmayera 32

354 25 Davor

Hrvatska

 1. KAKO MOŽETE PREGLEDATI, AŽURIRATI ILI IZBRISATI PODATKE KOJE PRIKUPLJAMO OD VAS?

Na temelju primjenjivih zakona, imate pravo zatražiti pristup osobnim podacima koje prikupljamo od Vas, promijeniti te podatke ili ih izbrisati u nekim okolnostima. Da biste zatražili pregled, ažuriranje ili brisanje Vaših osobnih podataka, kontaktirajte nas na info@katarinamarjanovic.com.