Opći uvjeti poslovanja

Kupac

Kupac proizvoda je svaka fizička ili pravna osoba koja kupuje proizvode putem internet trgovine na način na koji je to uređeno ovim Općim uvjetima poslovanja. Prije same kupnje, podrazumijeva se da je Kupac pročitao ove Opće uvjete poslovanja i time ih prihvatio i razumio. Kupac je dužan dati točne i potpune podatke prilikom obavljanja narudžbe, a u protivnom Prodavatelj ima pravo uskratiti prodaju proizvoda ili pružanje svojih usluga.

Opće odredbe

Prodavatelj pruža internetsku uslugu prodaje proizvoda putem stranice na domeni www.katarinamarjanovic.com. Ova stranica privatno je vlasništvo te samim time K-media ima sva ekskluzivna prava na sve što se na njoj nalazi i prodaje te ima pravo sankcionirati sva kršenja autorskih prava. 

Narudžba

Narudžba proizvoda vrši se mailom navedenom na internet stranici (info@katarinamarjanovic.com) ili ispunjavanjem za to predviđenog obrasca, nakon čega Kupac dobiva odgovarajuću ponudu na svoju mail adresu. Narudžba se smatra zaprimljenom od strane Prodavača tek kada se dogodi bankovni transfer novca uplaćen po poslanoj ponudi, nakon čega se roba šalje Kupcu, zajedno s računom. Ako zbog prevelikog broja primljenih narudžbi traženi proizvod nije na raspolaganju i nije ga moguće odmah isporučiti, kupac će o tome biti pravovremeno obaviješten.

Cijene i način plaćanja

Cijene proizvoda jasno su istaknute na internet stranici te su izražene u kunama i u eurima. Postupak označavanja cijena na stranici obavlja se ručno te zbog ljudskog faktora postoji mogućnost pogreške. U slučaju takve situacije, Kupac će biti obaviješten o nemogućnosti isporuke robe po navedenoj cijeni. Cijene naznačene na internet stranici podložne su promjenama bez prethodne najave kupcima, kao što su, naprimjer, popusti, dnevne ili tjedne akcije, akcije za pojedini proizvod, grupu proizvoda i/ili za sve proizvode. Neovisno o tome, sva naručena roba bit će isporučena po cijenama koje su prethodno dogovorene s kupcem pri izradi ponude. Naručene proizvode kupac plaća transakcijski na istaknuti račun obrta K-media.

Dostava

Dostavu narudžbi vrši Hrvatska pošta, a nakon isporuke proizvoda kupac dobiva kod za praćenje pošiljke. Proizvodi će biti zapakirani tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Ako kupac prilikom preuzimanja proizvoda uoči oštećenja, robu ne preuzima, nego to oštećenje odmah prijavljuje dostavljaču. U protivnom se smatra da je preuzeo pošiljku koja na sebi nije imala nikakvih tragova oštećenja. Rok isporuke ovisi o kapacitetima dostavne službe, no sve narudžbe bit će isporučene dostavnoj službi u roku 3 radna dana, nakon čega konačni rok dostave ovisi o dostavljačkoj službi. Za bilo kakva pitanja o narudžbi i statusu pošiljke, kupac u svakom trenutku može poslati upit na info@katarinamarjanovic.com.

Status narudžbe

Tijekom procesa, odnosno nakon slanja pošiljke, kupac dobiva kod za praćenje, zahvaljujući kojemu može pratiti kretanje pošiljke.

Trajanje i raskid ugovora, dostava robe, reklamacija i prigovori

Ugovor koji kupac sklapa s obrtom K-media za prodaju robe jednokratan je ugovor o kupoprodaji robe. Ugovor se smatra konzumiranim onda kada je K-media isporučio robu te kada je kupac uplatio novac koji je proknjižen od strane banke u kojoj Prodavač ima otvoren račun, ako ugovor ranije nije raskinut.  

Prije samog sklapanja Ugovora, korisniku su dostupni Uvjeti korištenja www.katarinamarjanovic.com koji su navedeni na stranici. Sukladno članku 77. stavak 1. Zakona o zaštiti potrošača, kupac može jednostrano raskinuti Ugovor u roku 14 dana od predaje robe u posjed kupcu bez navođenja razloga, jasnom i nedvosmislenom pisanom izjavom dostavljenom na istaknutu adresu sjedišta obrta.

Korisnik nema pravo na jednostrani raskid ugovora ako mu je usluga u potpunosti ispunjena, a ispunjenje je započeto uz njegov izričit prethodni pristanak te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid Ugovora ako mu usluga bude potpuno ispunjena. Pritom je korisnik, sukladno članku 77. stavku 5. Zakona o zaštiti potrošača, odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Ako kupac jednostrano raskine ugovor, snosi troškove povrata robe koju ispostavlja preporučeno na adresu sjedišta obrta K-media. Vraćeni proizvod u tom slučaju mora biti u originalnom pakiranju, potpuno nekorišten i neoštećen te s pripadajućim sadržajem i računom. Ako je ambalaža vidno oštećena pri preuzimanju, kupac je dužan dostavljaču skrenuti pažnju na oštećenje te odbiti preuzeti pošiljku. Ako kupac ne reklamira oštećenje ambalaže dostavljaču u trenutku preuzimanja proizvoda, smatra se da je preuzeo proizvod s neoštećenom ambalažom. Svako daljnje rukovanje proizvodom onemogućuje povrat. Korištenjem proizvoda smatra se savijanje korica i/ili podcrtavanje teksta, pisanje po knjizi ili bilo kakvi vidljivi tragovi korištenja knjige.

U slučaju da kupac naručenu robu odbije preuzeti bez valjanog razloga (ambalaža nije oštećena), prodavač ima pravo umanjiti iznos povrata novca za iznos izravnih troškova dostave i povrata robe.

Cjelovite informacije vezane uz pravo na jednokratni raskid ugovora možete pronaći na ovome linku: Zakon o zaštiti potrošača.

Podnošenje prigovora

Sukladno članku 10. stavku 1. Zakona o zaštiti potrošača, korisniku omogućavamo podnošenje pisanog prigovora.

Prigovori se dostavljaju poštom na adresu:

K-media, obrt za izdavaštvo i usluge,

Katarina Marjanović

Strossmayerova 32

35425 Davor

Hrvatska

ili elektroničkom poštom na adresu info@katarinamarjanovic.com.

Pri podnošenju prigovora kupac uz sam opis prigovora navodi broj narudžbe ili ponude, broj računa te osobne podatke. O primitku prigovora K-media obavijestit  će Vas odmah, a odgovor na prigovor K-media će dostaviti pisanim putem u roku 15 (petnaest) dana od dana zaprimljenog pisanog prigovora. Ako je pošiljka oštećena u transportu, takva oštećenja vidljiva su odmah pri preuzimanju pošiljke te u tom slučaju kupac pošiljku ne preuzima.

Platforma za online rješavanje sporova

Posebnom regulativom Europske unije, od 15. veljače 2016. godine diljem cijele EU sporove vezane za online kupnju moguće je riješiti putem ODR Platforme koja se nalazi na stranici http://ec.europa.eu/consumers/odr/. Ova metoda odnosi se na probleme tijekom online kupnje unutar EU u svrhu sprječavanja uključivanja sudova prije nego što se slučaj pokuša riješiti mirnim putem. Ovaj link koristi se za prekogranične sporove, dok za pritužbe unutar Republike Hrvatske zasad to nije moguće dok procedura ne bude podržana potrebnom zakonskom regulativom ovlaštenih tijela Republike Hrvatske.

Informacije o obrtu

Puni naziv: K-media, obrt za izdavaštvo i usluge, vl. Katarina Marjanović, Davor, Josipa Jurja Strossmayera 32

Skraćeni naziv: K-media, vl. Katarina Marjanović

IBAN otvoren kod Hrvatske poštanske banke d.d.: HR3923900011101329312

Sjetiše: K-media, Josipa Jurja Strossmayera 32, 35425 Davor

Adresa elektroničke pošte: info@katarinamarjanovic.com

OIB: 98239615850

MB: 98400231

Upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Novoj Gradiški.